Praktijk Hart en Ziel, Chinese Geneeswijzen en levens beschouwingEen brug slaan tussen Oosterse- en Westerse Geneeswijzen. Jij als mens staat centraal en samen kijken we naar jouw balans. Jouw Zijn is jouw gezondheid. Jouw weg, jouw tijd.
 

Dorn Therapie

Dorn therapie wordt toegepast bij o.a. bekkenscheefstand, rug- en gewrichtsproblemen. 

De therapie is ontdekt door Dieter Dorn uit Beieren en is al meer dan 30 jaar oud. 

Het is een zachte en gevoelvolle, maar ook krachtige manier om de wervels die zijn verschoven en gewrichten die zijn verplaatst in hun goede positie te plaatsen. Er worden ook oefeningen mee gegeven. 

Door verschuivingen, verdraaiingen of kantelingen in de wervels of gewrichten ontstaat er pijn of bewegingsbeperking. Door de beperking kunnen de spieren rondom het gewricht ook gespannen zijn en dat heeft dan ook effect op het omliggende weefsel en uiteindelijk kan dat effect hebben op de organen. Er wordt dan ook niet alleen naar het lichamelijke aspect gekeken, maar ook naar het geestelijk en spirituelen aspect. Alles hangt met elkaar samen.

Soms corrigeert het lichaam dit zelf, maar soms is daar hulp bij nodig. Uiteindelijk kijk ik naar u en uw klacht in zijn geheel.Beenlengte verschil kan ontstaan door verschillende oorzaken. Soms ontstaat dit tijdens de zwangerschap of geboorte. Tijdens het zitten of met de benen over elkaar zitten.Tijdens het autorijden.Door een val, een misstap of bij het sporten.

Dit wordt ervaren als niet lang op beide benen kunnen staan. Er wordt dan onrust ervaren en er wordt regelmatig gewisseld van standbeen. Vaak gaat het gepaard met rug- en/of heupklachten.Op de lange duur kunnen er andere klachten ontstaan als artrose van de heup, knie klachten, ischiale klachten, veranderingen in de lumbale wervels die oplopen tot aan de kruin en tevens kaakproblemen. Tevens kunnen er andere problemen ontstaan. Denk aan liesbreuken, darm- en/of blaasproblemen, verzakkingen, voetproblemen of scoliose. De beenlengte wordt dan ook altijd gecontroleerd en dit is de basis van de behandeling.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram