Praktijk Hart en Ziel, Chinese Geneeswijzen en levens beschouwingEen brug slaan tussen Oosterse- en Westerse Geneeswijzen. Jij als mens staat centraal en samen kijken we naar jouw balans. Jouw Zijn is jouw gezondheid. Jouw weg, jouw tijd.
 

Guasha therapie:

Guasha is een oude schraap techniek met een Jade steen, geld munt of met een stuk hoorn.Er wordt op de pijnlijke plek of rug olie gesmeerd en dan begin ik met het schrapen over de huid om afvalstoffen naar boven te krijgen en een betere doorbloeding van de huid te krijgen. In sommige gevallen duurt het langer voordat de afvalstoffen naar boven komen en dat kan doordat het probleem dieper zit en al lang aanwezig is. Het kan soms ook echt pijnlijk aanvoelen, maar snel resultaat geven. 

Door het schrapen wordt de huid rood. Op plaatsen waar blokkades zijn, ontstaan "bloeduitstortingen" In de huid en niet op de huid. Dit kan variëren van dieprood tot blauw/paars.De plekken verdwijnen na 3 tot 7 dagen.

Guasha is goed te gebruiken bij pijnbestrijding van hoofd, nek, schouder, gewrichts- en rugpijn tot en met RSI, fibromyalgie, ischias en andere zenuwpijn, migraine, PMS, osteoporose, reumatiek en vele andere klachten.

Guasha kan ook gebruikt worden voor het gezicht als ontspannende gezichtsmassage. Hierbij worden meridianen geprikkeld, de huid beter doorbloed wat leidt tot een ontspannen gezicht en een strakker gelaat.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram