Praktijk Hart en Ziel, Chinese Geneeswijzen en levens beschouwingEen brug slaan tussen Oosterse- en Westerse Geneeswijzen. Jij als mens staat centraal en samen kijken we naar jouw balans. Jouw Zijn is jouw gezondheid. Jouw weg, jouw tijd.
 

Shonishin kinderacupunctuur

De Shonishin is ontstaan in Japan ongeveer 350 jaar geleden. Men werkte toen met stompe naalden 

Acupunctuur voor kinderen is anders dan voor volwassenen. Dit heeft te maken dat kinderen meer Yang hebben, beweeglijker zijn en zeker niet lang stil kunnen zitten met naalden. Kinderen reageren sneller op acupunctuur en zijn ook gevoeliger dan volwassenen. De behandeling duurt daarom ook minder lang dan bij volwassenen. In de regel geldt liever minder dan meer stimuleren.

Niet alle kinderen vinden naalden leuk. Net als sommige volwassenen de naalden niet zo fijn vinden, maar met uitleg, rust en ademhaling gaat het eigenlijk altijd goed.  Bij de kinderacupunctuur wordt gebruik gemaakt van speciale instrumenten die op de huid gebruikt worden en zo de meridiaan of het acupunctuur punt stimuleren. Er wordt gestreken, geklopt en gedrukt. Verschillende lichaamszones worden zo aangeraakt of behandelt.  Deze behandeling is volstrekt pijnloos. Een non ivasieve benadering heet dat. 

Als u met uw kind in de praktijk komt krijgt u ook tips mee en uitleg om uw kind thuis verder te kunnen ondersteunen. Dit uiteraard met goede uitleg en begeleiding .De kinderacupunctuur (Shonishin) is er voor elke leeftijd. Van baby tot ongeveer 16 jaar.( Maar eigenlijk ook ouder...)Tevens heel mooi inzetbaar bij kinderen met een verstandelijke beperking.

Bij welke klachten:

ademhalingsklachten
KNO klachten
Huidproblemen; eczeem
spijsverteringsklachten ( denk aan krampen, drink en eetproblemen, reflux enz)
Bedplassen
emotionele problemen
gedragsproblemen
slapen, dromen, nachtmerries
zwakke weerstand, terugkerende ontstekingen, oor problemen
Ontwikkelingsproblemen


Natuurlijk mag u altijd bellen, mailen of appen als u een  vraag heeft.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram